BME Balatonfüredi Tudáscentrum

A Budapesti Műszaki Egyetem beruházásában 2020 tavaszán kezdetét vette az EcoSaving Kft. kivitelezésében a BME- BTC projekt.

A tervezett épület a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem az EFOP-4.2.1-16-2017-00021 azonosító számon regisztrált " az oktatást és kutatást támogató infrastruktúra fejlesztése "BME Balatonfüredi Tudáscentrum" létrehozása hazánk digitalizációs versenyképességének, egyetemünk szolgáltatásainak fejlesztése, gyakorlatintegrált oktatás-képzési infrastruktúránk kapacitásbővítésével" című pályázat beruházásaként valósul meg.
Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló egyes beruházásokkal összefüggő közigazgatósági hatósági ügyek nemzetgazdássági szempontból kiemelt üggyé nyilvánításáról szóló 25/2018. (II.26.) Korm. rendelet, 1. sz. melléklet 154. pontja alapján a jelen beruházás kiemelt jelentőségű ügy.
A beruházás szeptemberben elérte a szerkezetkész állapotot, már a belső építészeti kialakítások és a külső területek munkálatok vannak folyamatban. Várható befejezés 2021 nyara.